De Grote Prijs voor Toekomstige Generaties 2013

De bio en fairtradechocolatier Belvas bvba heeft de Grote Prijs voor Toekomstige Generaties 2013 in de wacht gesleept. De alternatieve bioscoopgroep Les Grignoux uit de provincie Luik won de Publieksprijs en het tewerkstellingsproject hotel ‘t Roodhof (West-Vlaanderen) kreeg een eervolle vermelding toegekend. De Prijsuitreiking van de Grote Prijs vond plaats op 11 juni in de KVS te Brussel.

  • Laureaat 2013: Belvas, fairtradechocolatier (Henegouwen)
  • Speciale vermelding: Hotel 't Roodhof, tewerkstellingsproject (West-Vlaanderen)
  • Publieksprijs: Les Grignoux, alternatieve bioscoopgroep (Luik)

Ontdek de 11 finalisten!

Proclamatie Grote Prijs Toekomstige Generaties 2013-Belvas

Caroline Hollela (jury), Lieven Vandeputte (Cera), Benoît Derenne (Sitichting voor Toekomstige  Generaties), Philippe Lovens (Belvas), Bernard Mazijn (Juryvoorzitter), Vanessa de Biseau (Belvas) en Christophe Meurrens (jury)

Prijsuitreiking                                                                                                      

Proclamatie Grote Prijs Toekomstige Generaties 2013

 

 

 

 

 

 

 

De zevende Prijsuitreiking van de Grote Prijs voor Toekomstige Generaties vond op 11 juni 2013 plaats in de KVS. De ceremonie werd gepresenteerd door Nina De Man (Studio Brussel, JIMtv, VTM, …) en Georges (acteur van Magic Land Theater). De avond werd afgesloten met een duurzame drink.

Om de laureaat te kiezen uit de selectie van 11 finalisten, 1 per provincie en 1 voor het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, heeft de jury, voorgezeten door Bernard Mazijn, een hele namiddag vergaderen én debatteren nodig gehad. De laureaat van de Grote Prijs is uiteindelijk bio en fairtradechocolatier Belvas (laureaat van Hainaut Horizon) uit Ghislenghien geworden. Naast het diploma mocht Belvas ook het bronzen beeldje in ontvangst nemen dat de toekomstige generaties symboliseert.

De jury stond erop een eervolle vermelding te geven aan hotel ‘t Roodhof, een tewerkstellingsinitiatief van vzw Loca Labora (West-Vlaanderen). Vzw Les Grignoux, bekend om onder meer zijn filmhuizen in Luik, werd door de bezoekers van de website dan weer bekroond met de Publieksprijs.

 

> Bekijk hier het fotoalbum van de prijsuitreiking
> Bekijk hier de youtube playlist

Grote Prijs voor Toekomstige Generaties 2013

Ontdek de laureaat en de finalisten van de editie 2013
Stichting voor Toekomstige Generaties
2013