In de provincie Luxemburg wordt elk jaar de "Godefroid du Développement durable" uitgereikt. Deze prijs is ontstaan met de steun van de Waalse Regio en is een gemeenschappelijk initiatief van de Stichting voor Toekomstige Generaties, de cel "duurzame ontwikkeling" van de provincie Luxemburg en de vzw Godefroid.

Deze vzw reikt al sinds 1991 prijzen uit aan personen, bedrijven of verenigingen die door hun succes en zin voor initiatief binnen de domeinen sport, cultuur, economie, samenleving en jeugd een toonbeeld zijn van de dynamiek van de provincie Luxemburg. In 2009 werd aan die vijf thematische prijzen de "Godefroid du Développement durable" toegevoegd. Bijzonder aan deze prijs is dat, doordat duurzame ontwikkeling per definitie overkoepelend is, kandidaten van de vijf andere Godefroids kunnen meedingen naar de Godefroid du Développement durable.

Het is het innovatieve Platforme Bois Energie van de Gemeente Libin dat de ‘Godefroid du développement durable 2017’ in de wacht sleepte. De twee genomineerden zijn A la Source en l'Entrep'Eau. De prijsuitreiking vond plaats op 25 november 2017 te Rouvroy.

De laureaten van de "Godefroid du Développement durable":

 

Meer weten over de Godefroid du Développement durable