De vijfde Grote Prijs voor Toekomstige Generaties

Bijna 200 mensen kwamen op 15 juni rond 18 uur aan in het KBC-gebouw aan de Havenlaan in Brussel. Allemaal waren ze benieuwd welk duurzaam initiatief bekroond zou worden met de Grote Prijs 2011. Nog nooit waren er zo veel aanwezigen tijdens de uitreiking en ook de online populariteitspoll brak alle records met meer dan 38.000 stemmen.

Nadat de aanwezigen de video's van de vier genomineerden te zien kregen op het grote scherm, telkens gevolgd door een daverend applaus, steeg de spanning ten top. Bernard Mazijn (UGent), de voorzitter van de jury, vertelde wie van de duurzame initiatieven het meest tot de verbeelding van de jury sprak: "La Ferme Nos Pilifs komt hartverwarmend over, maar de jury is evenzeer onder de indruk van het enterpreneurship dat uitgaat van het initiatief."

La Ferme Nos Pilifs

Vanaf het moment dat de naam van de winnaar uitgesproken werd, bestormden de enthousiaste medewerkers van de Brusselse stadsboerderij, die mensen met een mentale handicap ecologische jobs biedt, het podium. Benoît Ceysens, directeur van Nos Pilifs, nam dankbaar het bronzen beeldje in ontvangst dat symbool staat voor de toekomstige generaties. "Ik wil deze prijs delen met de andere kandidaten, de ploeg van Nos Pilifs, de buurt en onze klanten, die ons elke dag weer blijven uitdagen. Heel erg bedankt ook aan de Stichting voor dit duwtje in de rug. Het is voor ons belangrijk om erkend te worden als een goed functionerende organisatie", zei hij.

Grand Prix 2011

De avond werd feestelijk afgesloten met een gezellige en duurzame drink met alle aanwezigen.

 

> Bekijk hier het fotoalbum van de prijsuitreiking
> Bekijk hier de youtube playlist

Grote Prijs voor Toekomstige Generaties 2011

Ontdek de laureaat en de finalisten van de editie 2011
Stichting voor Toekomstige Generaties
2011