Een duurzame beschutte werkplaats

Toen acht jaar geleden een grote klant wegviel bij de beschutte werkplaats Le Saupont in Bertrix, leidde dit tot een zware crisis. Dit verplichtte de organisatie om het roer radicaal om te gooien en te kiezen voor een verduurzaming van hun organisatie. In hoeverre dit gelukt is, komen we te weten tijdens onze workshop op 6 maart in Bertrix. Carpooling wordt georganiseerd en simultaanvertaling wordt voorzien!

Tournée générale

Tournée Générale biedt u een unieke kans om een kijkje te nemen achter de schermen van een aantal inspirerende initiatieven, die erin slagen om de verschillende dimensies van duurzame ontwikkeling in hun dagelijkse werking te integreren. En om de spilfiguren achter de initiatieven te ontmoeten.

In het voorjaar van 2015 plannen we alvast vijf workshops. We gingen op bezoek bij Yellow Events, gespecialiseerd in de creatie van eigentijdse evenementen. In april ontdekken we de alternatieve bioscoopgroep Les Grignoux uit Luik, nadien bezoeken we Belvas en proeven hun (h)eerlijke chocolade en begeven ons naar de terreinen van Esperanzah ! een festival dat de wereld probeert te veranderen.

Meer info over Tournée Générale

 

Gepost op 24-02-2015