Achter de schermen

Tournée Générale is een ontmoetings- en ontdekkingstraject dat deelnemers een unieke kans biedt om een kijkje te nemen achter de schermen van een aantal inspirerende initiatieven, die erin slagen om de verschillende dimensies van duurzame ontwikkeling in hun dagelijkse werking te integreren.

In het najaar 2014 en voorjaar 2015 bezochten we al 9 boeiende initiatieven.

 

Nog op het menu:

Belvas- Fairetrade chocolade, welvaart en duurzaamheid

  •     Hoe slaagt dit bedrijf erin om omzet en duurzaamheid hand in hand te laten gaan?
  •     Datum atelier : 25/06/2015, 9u30-16u
  •     Plaats : workshop zal plaats vinden in het Best Western Hotel, Avenue des Artisans, 1 - 7822 Ghislenghien
  •     Laureaat 2013 van de Grote Prijs voor Toekomstige Generaties

 

Op enkele jaren tijd is Belvas uitgegroeid tot een van de weinige fairtradechocolatiers in Europa. De kwalitatief hoogstaande chocolade heeft ondertussen het Max Havelaarlabel gekregen, waardoor consumenten er gerust in kunnen zijn dat de boeren uit het Zuiden een eerlijke prijs hebben gekregen voor hun grondstoffen. Bovendien is Belvas nu ook het biologische pad ingeslagen. Om de ecologische voetafdruk van het productieproces te verminderen, worden kosten noch moeite gespaard. Voor het produceren van zijn chocolade, waarvan overigens meer dan de helft voor de export is bestemd, heeft Belvas 15 vaste werknemers in België in dienst en daarbovenop nog een tiental seizoenarbeiders.

Naast een kennismaking met de onderneming, concentreert het atelier zich op de vraag hoe omzet en duurzaamheid hand in hand te kunnen gaan.

Schrijf je hier in

Gepost op 05/05/15